Başkan Tarhan, afetzede köylüleri ziyaret etti
23.05.2018

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, önceki gün yaşanan yoğun dolu yağışında zarar gören köyleri ziyaret ederek, afetzede köylülerin sıkıntılarını dinledi.

CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, CHP Mersin Milletvekili Adayı Alpay Antmen, Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Ali Doğaner ve CHP Gençlik Kolları’nın da katıldığı ziyarette Takanlı, Pelitkoyagı ve Çevlik mahallelerindeki köylülerle görüşen Başkan Tarhan, her zaman olduğu gibi çiftçinin yanında olacağını söyledi. Aynı zamanda Ziraat Yüksek Mühendisi olan Başkan Tarhan, doludan zarar gören ürünleri kontrol ederek, desteğin sağlanması için gerekli yerlerle görüşeceğini bildirdi. Afetlere karşı yapılabilecek en etkin mücadelenin tarım sigortası olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Maalesef kısa bir süre yağan dolu birçok köyümüzdeki çiftçimizin tüm emeklerinin zayi olmasına neden oldu. Yapılan o kadar masraf ve ürün, dolunun vurmasıyla yok oldu gitti. Muhtarlarımızla bir araya gelerek ‘Hangi köyün ne kadar zararı var, nasıl çözüm üretebiliriz?’ buna karar vereceğiz. Maalesef bu afet yaşandı, artık bundan sonra neler yapabileceğimizi planlamak durumundayız. CHP’li vekillerimizin bu konuyu meclis gündemine taşıması için elimden geleni yapacağım. Artık tarım politikasının çiftçinin lehine değiştirilmesi ve çiftçinin tarım sigortası batağından kurtarılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİMİZİN SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞACAĞIM

CHP Mersin Milletvekili Adayı Avukat Alpay Antmen de çiftçilerin mağdur olmamaları için yapabilecekleri hukuksal mücadeleler konusunda bilgi verdi. Antmen, “Bir avukat olarak yaşadığınız bazı hukuksal sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Böylesi durumlarda çiftçimiz mağdur olmuştur ve sigorta şirketlerinin lehine dönmüştür. 24 Haziran’dan sonra çiftçimizin sesini duyurmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.