Liselerin Yarışma Heyecanı
24.05.2018

Yeteneği olan gençlere hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunan Mezitli Belediyesi, Amfitiyatro’da düzenlediği ‘Liseler Arası Müzik Yarışması’ büyük ilgi gördü. Mezitli’de bulunan liseler arasında gerçekleşen yarışmada gençler, performanslarını jüri üyelerine beğendirmek için çaba sarf ettiler.

Farklı okullardan 11 grubun katıldığı yarışmada gençler kadar aileleri de heyecan içerisinde sahneye sergilenen performansları izlediler. Mezitli’de ilk kez düzenlenen yarışmanın jürisini; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri Ümran Temur ve Mehmet Akif Aktaş, Opera ve Bale Müdürlüğü sanatçısı Serhat Kaya ve müzik eğitmeni Muharrem Karagöz, sanatçı Çağdaş Anadolu, Mezitli Belediyesi’ni temsilen de Özlem Aksöz ve Oğuzhan Karayiğit oluşturdu.

Mezitli Belediyesi Amfitiyatro’da gerçekleşen yarışmada, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nden Son Durak, Anadolu, Hardal Kuartet, Gelecek Koleji’nden Daphnis, Frekans, Bascı ve Sakolar, Mezitli İçel Anadolu Lisesi’nden Malt, Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Anka, Ghetto Music, Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nden Hayda ve Özel Bilimkent Anadolu Lisesi’nden Bilimband isimli müzik grupları ses ve görsel şölen sundular.

Jüri ve halkoyu değerlendirmesi sonrasında ilk aşamayı geçen 7 grup, 28 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Mezitli Belediyesi’nin sosyal medya adreslerinden halk oylamasına sunulacak. Finale kalanyarışmanın finali 8 Haziran 2018 Cuma günü yine Amfitiyatro’da yapılacak.

Burada kazanan grubun kupası ve ödülleri 8. SoliPompeiopolis Güneş Festivali’nde verilecek.