Afetzede köylüye ilaçları ulaştırıldı
01.06.2018

Mersin’de dolu felaketi yaşayan köyleri ziyaret ederek, dolu nedeniyle ağaçlarda oluşan hasarın giderilmesi için afetzede köylülere ilaç sözü veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, verdiği sözü yerine getirdi. Zarar gören bitkileri tedavi eden ilaçlar, afetzede köylülere ulaştı.

Yaşadığı dolu felaketi sonrası bahçeleri büyük oranda zarar gören afetzede köylülerin imdadına Mezitli Belediyesi yetişti. Geçtiğimiz hafta köyleri gezerek vatandaşların acılarına ortak olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bölge halkının yaralarını sarmaları için gerekli talimatları verdi. Dolu afeti yaşayan köylerle görüşen, ağaçlarda oluşan hasarın giderilmesi için afetzede köylülere ilaç sözü veren Başkan Tarhan, ilaçların köylüye ulaşmasını sağladı. Ağaçları yaralanmaya karşı koruma ve dallarında zarar gören yaraların kapanması amacıyla temin edilen ilaçlar, Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarlarına teslim edildi.

BAŞKANIMIZ HER ZAMAN DESTEK VERİYOR

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dolu felaketi ile karşı karşıya kaldıkları bilgisini veren Çevlik Mahallesi Muhtarı Ali Uğuz, “Maalesef yaşanan felaket çiftçimizi çok zor durumda bırakmıştır. Dolu yağışı sonrası köyümüze gelerek acımızı paylaşan Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, aradan sadece birkaç gün geçmesine rağmen bitkiye destek olan ilaçlarımızı bize ulaştırdı. Zor zamanımızda yaramızı sararak her zaman yanımızda olduğunu gösterdi. Bir nebze de olsa acımızı hafifletmek amacıyla destek olan Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

YARALARIN SARILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Ziyarette, afetzede çiftçiler sıkıntıyı dile getirmelerinin ardından, zarar gören ağaçları güçlendirecek ilaç desteği sözü verdiğini dile getiren Başkan Tarhan, "Yaşanan dolu felaketi sonrası birçok yerde üreticilerimiz zarara uğradı. Oradaki vatandaşlarımızın zor durumlarını gördük. Biz de yaşanan bu felakette yaraların sarılması için elimizden geleni yapacağımız sözünü verdik. Söz verdiğimiz gibi üzerinden zaman geçmeden belediye olarak zarar gören ağaçlar için koruma ilacı desteği sağladık. Bu ilaçları ücretsiz olarak doludan zarar gören çiftçilerimize dağıttık" dedi.