Mezitli’de En Çevreci Okul
05.06.2018

Mezitli Belediyesi tarafından ‘Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ''En Çevreci Okul'' yarışmasında kazanan okullara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Mezitli Belediyesi Güneş Park’ta yapılan törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Oğuz Akar Tülücü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Yalkın ile Mustafa Seymenoğlu, belediye meclis üyeleri, dereceye giren okul öğretmen ve öğrencileri katıldı. Yaklaşık 4 ay süren yarışmada en çok ambalaj atığı toplayarak birinci olan Zeki Koyuncuoğlu İlk-Ortaokulu’na projeksiyon cihazı, İkinci olan Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu’na renkli yazıcı, Tece Hatun Cüne İlkokulu’na fotoğraf makinesi hediye edildi. Yarışmada ayrıca, en fazla atık pil toplayan Tece Hatun Cüne İlkokulu’na spor paketi hediye edildi. Tören öncesi öğrenciler kendi yazdıkları kompozisyon ve şiir okudular. Daha sonra Güneş Park Komplesi içerisinde öğrencilere temiz enerji ve çevre bilinci konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TÜRKİYE’DE HALA ÇÖPLERİ BİLE AYRIŞTIRAMIYORUZ

Toplumda çevre bilincinin çocukluktan itibaren verilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, bu nedenle Çevre haftası etkinliklerinde öncelikli hedef kitlelerinin öğrenciler olduğunu söyledi. Mezitli’de bulunan tüm okullar arasında “Ambalaj Atığı Toplama yarışması” ve “Atık Pil Toplama Yarışması” düzenlediklerinin bilgisini de veren Başkan Tarhan, çevre bilincinin çocuklardan başladığını vurgu yaparak “Çevre konusunda öğrencilerimizi eğitmenin daha yararlı olacağından yola çıkarak yarışmalar düzenliyoruz. Çocuklar çevreci olmayı öğrensinler ve ailelerine bu konuda zorlayıcı olsunlar. Ne yazık ki Türkiye’de hala çöpleri bile ayrıştıramıyoruz” diye konuştu.