TARHAN, “DOLUDAN ZARAR GÖREN MEZİTLİ ÜRETİCİLERİNE HÜKÜMET DESTEK OLMALI”
06.06.2018

Geçtiğimiz günlerde şeftali, kiraz, erik, zeytin üreticiliğinin yoğun olarak yapıldığı Mezitli ilçesine bağlı Tepeköy, Demirışık, Pelitkoyağı, Takanlı, Çevlik gibi mahalleleri, yaşanan dolu felaketi nedeniyle büyük zarara uğradı.Mazot, gübre, tohum, yem gibi tarımsal girdilerin yüksekliği nedeniyle zor durumda olan üreticilerin büyük bir bölümü de sigortadan yararlanamadı. Yararlananlar ise sigortanın kısmi ödeme yapmasından şikâyet ediyorlar.

Kendisi de Ziraat Yüksek Mühendisi olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Günümüzde çiftçiliğin korunması zaruret haline gelmiştir. Tüm sıkıntıların yanında hava şartlarının yarattığı felaketler çiftçiye yeni bir darbe vurmuştur. Hükümetin doludan zarar gören üreticilere geçmişten gelen söylemlerin ötesinde somut adımlar atılarak, acilen destek verilmelidir” dedi.

Geçen yıl doludan zarar gören Mezitlili üreticilere ücretsiz tarım ilacı yardımı yapan Başkan Tarhan, “Dolu felaketi sonrası hemen bölgeye giderek çiftçilerimizle görüştük. Gerekli hasar tespiti yaparak, olanaklarımız çerçevesinde sigortadan faydalanamayan çiftçilerimize yardım yaptık” şeklinde açıklamada bulundu.

Ülkemizde ve özellikle bölgemizde tarımın giderek çöktüğünü her geçen yıl küresel alanda yaşayan üreticilerin yoksullaştığını ifade eden Başkan Tarhan, “Tarımsal üretimin planlamasından, tarımsal girdi desteği ve teşvik politikasına kadar, kır yoksullarını destekleyici politikaların oluşturulamaması nedeniyle işsizlik ve yoksulluk hızla artmakta, kırsal alandan göç hızlanmaktadır. Buna ek olarak Çiftçi zaten tarımsal desteklerinin düşüklüğü, girdi maliyetlerinin yüksekliği ve ürününü değerinde satamaması nedeniyle para kazanamıyor, üstelik ürününden elde ettiği geliri aldığı kredi borçlarına yatırmaktadır” diye konuştu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı