MİNİKLERDEN, DOWN KAFE İÇİN PROJE
07.06.2018

MİNİKLERDEN, DOWN KAFE İÇİN PROJE

Mersin Bahçeşehir Koleji öğrencileri, müşteri olarak geldikleri Down Kafe’den çok etkilenerek özel bir proje ürettiler. Minik öğrencilerin, ‘Farklı olmak normaldir’ ismini verdikleri proje kapsamında oluşturulan resimli menü, Down Kafe’de çalışan gençlerin işini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Minik öğrencilerden duygulandıran davranış. Bir süre önce Mezitli Belediyesi Down Kafe’ye gelen Mersin Bahçeşehir Koleji öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, burada görev yapan Down Sendromlu gençlerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla bir projeye imza attı. Minik öğrenciler ‘Farklı olmak normaldir’ sloganıyla ürettikleri projede masalara numaralar yerine kalp, çiçek, ağaç, güneş gibi benzeri şekillerle isimlendirildi. Oluşturulan resimli menü ile çalışanlar sipariş veren masanın numarasını ezberlemek yerine isimlendirildiği şekli resimli menüden işaretleyecekler. Böylelikle doğru siparişi, doğru masaya sorunsuz ulaştırabilmeleri sağlanacak.

Mersin Bahçeşehir Koleji 2. Sınıf öğrencileri; Ege Feyyaz Hazar, Elif Değirmen, Alper Kayıkçı ve Hüseyin Ateş Uğur, matematik öğretmenleri İsmail Sarı, projenin tanıtımı için Down Kafe’ye geldiler. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı programda ilk uygulama da yapıldı.

KARDEŞLERİMİZE YARDIMCI OLMAK ADINA DÜŞÜNÜDÜK

Down Kafe’den çok etkilendiklerini ifade eden minik öğrenciler, “Biz bu kardeşlerimize yardımcı olabilmek adına ne yapabileceğimizi düşündük. Öğretmenimiz İsmail Sarı ile birlikte resimli menü yaptık. Umarım burada çalışan ağabeylerimize, ablalarımıza faydalı bir şey olur” dediler.

GÜZEL YÜREKLİ ÇOCUKLARIMIZIN BUNU DÜŞÜNMÜŞ OLMALARI ÖNEMLİDİR

Minik öğrencilerin proje üretmesinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan da, “Projenin içeriğinden çok güzel yürekli çocuklarımızın bunu düşünmüş olmaları önemlidir. Biz görevli arkadaşlarımızla projenin uygulanabilirliğini görüşerek belki küçük müdahaleler sonrası mutlaka kullanmaya başlamak istiyoruz. Bu duyarlı yaklaşımı gösteren minik çocuklarımıza ve onlara bu yolu açan değerli öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı