Kadın Üretici Pazarı, güneşle soğutuluyor
11.06.2018

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı ve Balık Pazarı güneş enerjisiyle soğutulmaya başlandı. Yeni sistem daha serin bir ortamda alışveriş imkânı sağlarken, ürünlerinde daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Mezitli Belediyesi, güneş enerjili soğutma sistemi uygulamasına başladı. İlk etapta Kadın Üretici Pazarı ve Balık Pazarı’nda uygulanmaya başlanan yeni yöntem büyük beğeni topladı. Kadınların pazarda daha serin bir ortamda ürünleri bozulmadan satış yapmalarına olanak sağlayan klimalar, yaz sıcağından korkarak alışverişe çıkmayan Mezitlililere de büyük kolaylık sunuyor. Kaynağını güneşten alarak son derece ekonomik şekilde soğutma sağlayan sistem önümüzdeki süreçte diğer alanlarda da kullanılmaya başlanacak.

‘BAŞKANIMIZ NE TALEP ETTİYSEK YERİNE GETİRDİ’

Aşırı yaz sıcaklarına rağmen daha serin bir ortamda satış yapmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiren üretici kadınlar, “Başkanımıza sonsuz teşekkür ederiz. Ne istediysek yerine getirdi. Pazarımız için tuvalet istedik hemen yaptı. Namaz kılan arkadaşlarımız için mescit istedik hemen yapıldı. Çeşme istedik yapıldı. Yaz sıcaklarında yanıyoruz dedik pazarımıza klima taktırdı. Daha ne isteyelim Allah razı olsun. Ben burayı yaptım deyip bırakmadı. Sürekli ziyaretimize gelerek bizlerle sohbet etti. İsteklerimizi dinledi. Bize her konuda destek oldu. Böyle bir başkanımız olduğu için biz kadınlar çok şanslıyız. Başkanımız partili partisiz ayrımı yapmadan tüm kadınlara bu imkânları sundu. Son derece önemli” dediler.

‘DAHA SERİN BİR ORTAMDA ALIŞVERİŞ KEYFİ’

Klimanın özellikle ürünlerin ömrünü uzatmak açısından yararlı olduğunun altını çizen üretici kadınlar, “Sıcakların başlamasıyla birlikte sebze ve meyvelerimiz çok çabuk bozuluyordu. Şimdi daha serin bir ortamda müşterilerimizi ağırlıyorlarken, ürünlerimizin daha uzun ömürlü olması sağlanıyor. Özellikle Ramazan ayında oruç tutanlar çok zorlanıyordu. Şimdi daha serin ortamda işimizi yaparken orucumuzu da tutabiliyoruz” diye konuştular.

TÜKETİCİ DE MEMNUN

Klima, satış yapan kadınlar kadar pazardan alışveriş yapan müşterileri de memnun etti. Yaz aylarında soğutma sistemleri olan alışveriş merkezlerini tercih ettiklerini ifade eden vatandaşlar ise “Kadın Üretici Pazarı’na klima yapılması çok yararlı oldu. Biz özellikle sıcak olan aylarda pazara gelmek istemiyorduk. Şimdi serin olduğu için daha sık gelir olduk. Sadece üretici kadınlar değil müşteri olarak biz de bu klimalardan son derece memnunuz” dediler.

‘SAĞLIKLI VE MODERN PAZARLAR YAPTIK’

Kadın Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek üretici ve vatandaşlarla sohbet eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, göreve geldiği ilk dönemden başlayarak Kadın Üretici Pazarlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Muhtelif yerlerde kadın üreticiler için pazarlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Tarhan, “Pazar yapmakla kalmadık burada verilen hizmetin sağlıklı ve modern olması için her türlü ihtiyacını da karşıladık. Kadınlar daha rahat ortamda çalışsın derken, tüketiciler de daha iyi ortamda alışveriş yapsın istedik.

Bu klimanın başka bir yönü de güneş enerjisi ile havayı soğutmasıdır. Hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı bir ortam sağlamış olduk. Temiz enerji kullandık. Bu uygulamadan herkes çok memnun kaldı. Kadınlarımız her şeyin en iyisine layık” diye konuştu.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE Kİ TÜM İMKÂNLARI HALKIMIZA KAVUŞTURACAĞIZ

Bu uygulamayı önümüzdeki süreçte daha çok yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Başkan Tarhan, “Sadece Kadın Üretici Pazarımızda değil, Mezitli Belediyesi Balık Pazarı’nı da güneş enerjisi ile soğutmaya başladık. İmkânlarımız ve bütçemiz dâhilinde tüm pazarlarımızda bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Kuşkusuz ihtiyaçlar sonsuzdur ama biz insanımızın daha mutlu olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gelişmiş ülkeler ne yapıyorsa aynı hizmeti halkımıza sunacağız” şeklinde ifade kullandı.

HÜKÜMETİMİZ PROJEMİZİ ÖRNEK ALMALI

Kadın Üretici Pazarlarının çok önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizen Başkan Tarhan şu değerlendirmede bulundu: “Kadın Üretici Pazarlarımız çok gelişti. Türkiye’ye örnek olan bir projemiz. Kadınlar, ekonomik ve siyasi anlamda güç sahibi olmaya başladılar. Daha sosyal olarak, haklarına sahip çıkmaya başladılar. Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızla merkezde yaşayan vatandaşlarımızın da kaynaşmasını sağladık” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı