MEZİTLİ SAHİLİNDE TAŞ TEMİZLİĞİ
13.06.2018

Mezitli Belediyesi ilçe genelinde sahillerde taş toplama ve temizlik çalışması başlattı. Taş toplama makinesi kumsalda biriken taşları temizleyerek, vatandaşların sorunsuz şekilde deniz keyfi yaşamasını sağlıyor.

Vatandaşların sahilden daha fazla yararlanması amacıyla Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde plaj taş temizleme aracı ile sahilde temizlik çalışması yapıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin’de denize girmek isteyenlerin en yakın ve en çok tercih edilen bölgesinin Mezitli olduğuna dikkat çekerek, deniz keyfini Mezitli ve Mersinlilere yaşatmak için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

KUMSALDA TAŞLAR TEMİZLENİYOR

Mezitli’de yaz sezonu hareketliliğinin başladığını ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli, Tece, Davultepe ve Viranşehir sahilleri cıvıl cıvıl. Biz halkımızın daha güvenle temiz şekilde denize girebilmeleri amacıyla gerekli önlemleri aldık. Deniz hareketlerinden dolayı kumsallarda yaşanan taş birikmelerine karşı önlem almak amacıyla temizlik çalışması başlattık. Kumsallarımızda temizlik çalışmaları yaparak, taşları temizliyoruz. Denizlerimiz artık daha girilebilir halde” dedi.

MEZİTLİ SAHİLLERİ YAZA HAZIRLANIYOR

Sahillerde vatandaşın ücretsiz olarak yararlanabilmesi amacıyla her sene olduğu gibi şezlong, şemsiye, duş ve tuvaletler yerleştirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Şezlong, güneşlik, yeni çöp bidonlarını sahillerimize koyarak, soyunma kabinleri, duş ve tuvaletlerimizin de bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını hızlı biçimde sürdürüyoruz. Batı kentlerinde olduğu gibi denizden yararlanma fırsatını Mezitli ve Mersin halkına sunmuş olacağız” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı