KUZUCUBELEN’E MİNİ ÇARŞI YAPILDI
14.06.2018

Mezitli Belediyesi hayırsever bir vatandaşla işbirliği yaparak Kuzucubelen Mahallesi’ne mini çarşı ve taziye evi komplesi yapılmasını sağladı. İçerisinde fırın, kahvehane, market, berberin bulunduğu çarşının üst katı ise taziye evi ve düğün salonu olarak kullanılacak mini çarşıda Mezitli Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

Mezitli’nin kırsal bölgede bulunan Kuzucubelen Mahallesi İçerisinde fırın, kahvehane, market, berberin bulunduğu çarşının üst katı ise taziye evi ve düğün salonu olan mini bir çarşıya kavuştu. Hayırsever Sabri Olçum’un babası İsmet Olçum adına taziye evi yapma isteğine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da destek vererek mini çarşı projesi ortaya çıktı. Mersin’de kırsal bölgelerde ilk kez uygulanan ve hızla tamamlanan çarşıda Mezitli Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Mamak, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, CHP Mersin Milletvekili Adayı Alpay Antmen, Hayırsever Sabri Olçum, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı iftar programı yoğun ilgi gördü.

Kuran okunduğu ve duaların edildiği iftar programında konuşan Başkan Tarhan, projenin Mersin’de ilk kez uygulandığına dikkat çekti. Hayırsever Sabri Olçum’un taziye evi yapma isteğiyle geldiği bilgisini veren Başkan Tarhan, “Biz de belediye olarak projeyi büyüterek mini çarşıya dönüştürdük. Mezitli’de son dönemde belediyemizin hayırsever vatandaşların desteğiyle uyguladığı projeler artmaya başladı. Biz elbette ki daha çok olmasından yanayız. Özellikle kadınlarımızın bu projeye sahip çıkmasını istiyorum. İnşallah hiç taziye işi olmasın sürekli düğün, kutlama yapılsınisterim ama bu da maalesef ülkemizin bir gerçeği. Mini kompleksimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı