Festival alanında mini park kompleksi
03.07.2018

Mezitli’nin tüm renklerini buluşturan 8. Soli Güneş Festivali sona erdi. 29 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında 3 gün süren festivalde Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yapmış olduğu peyzaj çalışması en ilgi çeken bölüm oldu. Tamamı atık malzemelerden oluşan dekor ve aksesuarların bulunduğu alan en çok fotoğraf çektirilen yer haline geldi. İçerisinde mini gölet, köprü, duvar çiçekleri, ahşap kulübe, atık petrol varillerinden oluşmuş bahçe mobilyaları, üç boyutlu figürlerin yer aldığı masalar ve mini hobi bahçesi ile dinlenme alanı olarak büyük ilgi gördü.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da mini parkı gezerek alanda bulunan vatandaşlarla sohbet etti, çocuklarıyla birlikte fotoğraf çektirdi. Festivalin amacının alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Festivalin başka bir amacı da belediyemizin çalışmalarını vatandaşımıza daha iyi anlatabilmektir. Çok önem verdiğimiz Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, Down Kafe, Mezitli Dokuması, Mezitli Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Kadın Üretici Pazarı, Aktif Yaş Alma Evi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, mesleki ve sanatsal kursları vatandaşlarımıza aktarmaya gayret gösterdik. Bunun yanında Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz de çok güzel bir ortam yaratmışlar. Kendilerine bu başarılı çalışma nedeniyle teşekkür ederim” dedi.