Mezitli’de kültür ve sanat buluşması
03.07.2018

Soli Pompeiopolis Antik Kenti’ne ve alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen Soli Güneş Ferstivali, dünyaca ünlü sanatçıların konserlerinin yanı sıra yerel grupların performanslarıyla da farklı bir etkinlik yaşattı.

Mersin’in amatör ve profesyonel grupları, kendilerini ifade edebilme ve ziyaretçilere tanıtabilme şansı yakaladı. Duman, Fazıl Say-Serenad Bağcan ve Selda Bağcan’ın konser verdiği festivalde gün boyu Mersin’in yerel sanatçı ve sporcularının yaptıkları gösteriler yoğun ilgi çekti. 8. Soli Güneş Festivali muhteşem bir başlangıç ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Soli Pompeiopolis sütunlarının güneyinde bulunan alanda yapılan etkinlikler gün boyu devam etti.

GÖSTERİLER YÜREK HOPLATTI

Festivalin etkinlik bölümünde birbirinden güzel müzik ve dans gösterileri katılımcılara doyumsuz bir gün yaşattı. Mezitli Belediyesi Zumba ekibinin ve çocuk zumbacıların gösterileri büyük ilgi çekti. Mersin’in başarılı dans gruplarından Optimum Dance Stüdyo tarafından sahnelenen Vals ve Cha Cha Cha performansları ile alkış aldı. Ali Özel Ritim Grubu ise seyirciler arasından seçilen ve ilk kez vurmalı çalgıların başına geçen çocukların yaptıkları ile şaşırtmayı başarırken, Sanatevi Müzik Grubu ise dinleyicilerden tam not aldı. İlizyon gösterilerinin renk kattığı etkinlikte, Sokak Antrenmanları Grubu Akrobasi gösterisi yürekleri hoplattı. Çeşitli yaşlarda çocuk ve gençlerin barlarla yaptıkları jimnastik hareketleri zaman zaman yürekleri ağızlara getirdi.

Antrenör Mehmet Can yönetimindeki Uzak Doğu savunma sporu olan Copiera Dans gösterisi ve Avrupa Dans Şampiyonu olan D&S Akademi’nin Vals gösterisi ziyaretçilerin dolu dolu bir festival yaşamalarını sağladı.

DAVETLİLER ÇOŞKUYA ORTAK OLDULAR

Geçtiğimiz ay Mezitli’de ilk kez Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen Liseler Arası Müzik Yarışması’na katılan grupların da sahne aldığı programda; Mezitli Lions Modern Halk Dansları Gösterisi, Zihinsel Engelli Çocuk Vakfı Dans Grubu’nun zumba performansı ve Mezitli’yi ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden Mersina Halk Oyunları ekibi de gösterileriyle festival coşkusuna ortak oldu.

Festivalde aynı zamanda 8. Arbella Fotoğraf Sergisi ve ödül töreni de ilk kez gerçekleştirilirken, Mersin Fotoğraf Derneği’nin “Mezitli” konulu fotoğraf sergisi ilgi çeken bölümler arasında yerini aldı.

FESTİVALİMİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Festivali daha renkli ve amacına uygun bir biçimde gerçekleşmesi için sahne alan tüm sanatçı ve gruplara teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Soli Pompeiopolis antik kentinden yola çıkarak alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla başlayan festivalimiz her geçen yıl büyüyerek büyük bir sanat ve kültür buluşması haline geliyor. Çeşitli kategorilerde sanat ve spor yapan arkadaşlarımızda festivalimizde performanslarını sergileyerek ‘Burası Mezitli’ imajının farkını orta koymuşlardır. Festivalimiz bu arkadaşlarımızın kendilerini gösterebilecekleri önemli bir buluşma noktası olmayı başarmıştır. Emek ve destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.