Tam bir festival
04.07.2018

29 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşen 8. Soli Güneş Festivali çeşitli kurum kuruluş ve sivil toplum örgütünün buluşma yeri oldu. Alternatif enerji alanlarında hizmet veren kuruluşlar, eğitim kurumları, Mezitli Belediyesi’ne bağlı eğitim ve kültürel alanda hizmet veren birim ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları festival kapsamında stant açarak kurumlarını tanıtma fırsatını yakaladı.

Türkiye gündeminde önemli bir yere sahip olan ve birçok yerde örnek alınarak çoğalması sağlanan Mezitli Belediyesi Down Kafe, 250 yıllık tarihin yeniden gün yüzüne çıkarılması hedeflenen Mezitli Dokuması, ürettikleri ürünlerle şuan 11 çocuğun okuması başta olmak üzere sayısız projeyi sürdüren Mezitli Belediyesi Gönüllüleri yoğun ilgi gören stantlar oldular.

Makine Mühendisleri Odası çocukları güneş enerjisi ile çalışan araçlarla gezdirirken, Mersin Bisikletçiler Derneği de, 3-6 yaş arası bisiklet kullanmayı bilmeyen miniklere denge bisikleti ile bisiklet sürmeyi öğretti. Daha çok üniversite öğrencilerinin oluşturduğu, çocuklara yönelik çalışmalarla dikkat çeken Tebessüm Gönüllüleri de çocuklara şişme oyun parkları ile eğlenme olanağı sundu.

Soli Güneş Festivali’nde stant açarak faaliyetlerde bulunan kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleri şunlar:

Mezitli Belediyesi’ne bağlı birim ve kuruluşlar:

Mutlu Mezitli A.Ş., Down Kafe, Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı, Mezitli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Merkezi, Mezitli Dokuması, Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü.

Çeşitli enerji dallarında üretim ve satış yapan özel firmalar:

Klimarket İklimlendirme, Akta, Aldo Enerji, İklimlendirme, Klimeks, Arer Enerji, Zahit Alinimyum, Kuzeymak Güneş Enerjileri, Gookır Global, Teknoloji Transfer Ofisi, Mersin Solar Enerji, Keyled Aydınlatma, 3A Mühendislik.

Okulları ve eğitim kurumları:

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü, Toros üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü, Mezitli Halk Eğitim Merkezi, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Mezitli’de faaliyet gösteren STK’lar:

Mersin Bisikletçiler Derneği, Mezitli Kent Konseyi, Makine Mühendisleri Odası, Arama Kurtarma Derneği AKUT, Mezitli Soroptimist Kulübü, Vosteam Mersin Kalsik Araba Meraklıları, Rebırt Riders Club Mersin Motosikletliler Derneği, Tebessüm Gönüllüleri, Mersin Rotary Kulübü, Yenilikçi Girişim Derneği.

Özel kurumlar:

Medical Park Mersin Hastanesi, Espressolab, Arbella Makarna, Yörük Süt, Güney Süt,

Haber ile ilgili resim bulunamadı