MEZİTLİ’Yİ RENKLENDİRDİLER
04.08.2018

Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi ile birlikte sahilde boyama şenliği düzenlendi. “Fırçanı da Al Gel – Mezitli’yi Renklendiriyoruz” adı verilen etkinlikte, onlarca vatandaş çocuklarıyla birlikte yer aldı.

7’den 70’e onlarca kişinin fırçasıyla birlikte katıldığı şenlikte, sahilde bulunan mini amfitiyatro rengarenk boyandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da boya yaptığı, çiçek deseni çizdiği etkiliğe Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Mutlu Mezitli Şirketi Genel Müdürü Filiz Yalın, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AMFİTİYATROYU ENDİ DÜNYALARINA GÖRE BOYADILAR

Mezitli’de bulunan bir boya firmasının sponsorluğunda düzenlenen şenlikte konuşan Başkan Tarhan, “Bu bölgede bulunan mini amfiyatromuzu zaman zaman boyamamıza rağmen bir takım kişiler tarafından tahrip edilerek üzerlerine yazılar yazılıyordu. Mezitli Kent Konseyimizle birlikte boyamam etkinliği düzenleyerek hem bölgeyi kötü görüntüden kurtardık hem de çocuklarımızı aileleriyle birlikte unutulmaz bir geçirmesine vesile olduk. Başta çocuklarımız olmak üzere herkes kendi dünyalarına göre burayı boyadılar” dedi.

ŞENLİĞİMİZİN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUZ

Renkli insanların buluştuğu Mezitli’yi rengarenk yapmak istediklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli’yi her yönden güzelleştirmek istiyoruz. Çok değişik renkte insanların olduğu Mezitli’yi rengerank hale getirmek istiyoruz. Herkes bir arada olsun istiyoruz. Anneler, babalar, dedeler ve ninelerle birlikte çocuklar harika işler çıkarıyorlar. Bu şenliğimizin tüm Mersin’e ve Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz. Eğer talep eden sivil toplum kuruluşu ve siteler benzeri çalışmalar için destek isterlerse gereken katkıyı sağlayacağız” diye konuştu.

PAYLAŞIM RUHU İLE MEZİTLİ’Yİ RENKLENDİRİYORUZ

Önümüzdeki günlerde daha geniş bir şekilde boyama etkinliklerini çoğaltacaklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Bu etkinliğimizi burasıyla sınırlı tutmayacağız. Kentimizin tüm kirli görünen noktalarını aynı şekilde halkımızla birlikte boyayarak cıvıl cıvıl hale getireceğiz. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde benzer çalışmalar daha profesyonel şekilde yürütülüyor. Profesyonel ressamlar duvarları renklendiriyor. Biz bunu halkımızla birlikte yaparak işbirliği ve paylaşım ruhunu canlandırmak istedik. Önümüzdeki süreçte de resim kurslarından yararlanan arkadaşlarımızla farklı mekanlarda benzeri etkinlikleri genişleteceğiz” şeklinde konuştu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı