MEZİTLİ’DE ORMAN ALANINDAKİ KESİME VATANDAŞ TEPKİLİ
10.08.2018

MEZİTLİ’DE ORMAN ALANINDAKİ KESİME VATANDAŞ TEPKİLİ

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine Eski Mezitli Mahallesi’ne giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan acı tablo ile karşı karşıya kaldı. Otoban kuzeyinde bulunan Hazine’ye ait 15 dekara yakın alanda yaklaşık 30 yıllık çam, ardıç ve okaliptüsten oluşan 300 kadar ağacın, bir vatandaş tarafından kesildiğini duyan Başkan Tarhan, Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ile görüşerek tedbir alınmasını istedi. Başkan Tarhan, “Bölgede yaşayan vatandaşlarımız daha önce yaşanan olumsuz örneklerden dolayı bu arazinin de aynı şekilde talan edileceği kaygısını taşıyor. Eğer önlem alınmazsa Mezitli ve deniz manzaralı bu arazi art niyetli kişilerin hedef noktası olacak ve daha başka talanlar yaşana bilecektir.” dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürüne, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından sorun iletilmiştir. Bölge Müdürünce Başkan Tarhan'a ''Kesinlikle bu bölgenin tel örgü ile çevrileceğini, sonbaharda Mezitli Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve halk ile ağaçlandırılacağını'' ifade ederek kesimin bilgileri dahilinde bir planlamadan kaynaklandığını bildirmiştir.

Daha sonra mahalle sakinleriyle bir kahvehanede buluşan Başkan Tarhan, “Maalesef daha önce yaşanan kötü örnekler kaygılarımızı artırmaktadır. Ben öncelikle burada yaşayan vatandaşlardan başlayarak tüm halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve resmi kurumların orman alanlarımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Çevreci kuruluşlardan da orman alanlarımız için hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Yaklaşık 300 ağacın kesildiği acı bir tabloyla karşımızda duran bu arazinin en azından talancılara bırakılmadan halkın yararına kullandırılmasını bekliyoruz” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı